Vicepresident Adhin geeft Indiase studenten boodschap van invloedrijker India mee

“We hebben een sterker en invloedrijker India nodig, één die al eeuwen een baken is zoals in de Vishwa Guru en welke in de huidige moderne wereld nog steeds geldt”. Dit is de boodschap die vicepresident Michael Ashwin Adhin, Indiase studenten van de Lovely Professor University (LPU) meegaf. De vicepresident van Suriname is op uitnodiging van deze hogeschool op een driedaags bezoek in India, waar hij een eredoctoraat in ontvangst mocht nemen, vanwege zijn afstudeeronderzoek in Vedische wetenschappen en ook een lezing mocht verzorgen.

Vicepresident Adhin die zich in een perfecte mix van de talen Engels, Hindi en Sanskriet tot zijn gehoor richtte, benadrukte zijn Indiase afkomst en zei dat het zijn onwrikbare overtuiging was dat er een sterker en invloedrijker India nodig is. Hij gaf ook mee dat Surinaamse Indiërs trots zijn op hun culturele wortels uit “Bharat” (de historische naam van India) en klaar staan ​​om alle beschikbare kansen te benutten om hun bestaande culturele en economische banden met India als grote natie en wereldmacht te versterken.

Vicepresident Adhin zei daarbij dat menselijke eenheid en universele broederschap, om een wereld vrij van geweld en conflicten te bereiken, sinds mensenheugenis grote mannen hebben bewogen. De vicepresident, die op dinsdag 17 september in India arriveerde en groots werd ontvangen, kreeg donderdagavond een diner aangeboden in de Indiase hoofdstad New Delhi. Hier waren verschillende ministers, rechters van het Hooggerechtshof en vooraanstaande burgers aanwezig.

Vicepresident Adhin sprak de studenten een dag eerder toe nadat hij een eredoctoraat in ontvangst had genomen, vanwege zijn onderzoek naar Vedische wetenschappen en zijn geloof in de wereld als een grote familie. Dit gebeurde op de universiteitscampus.

De LPU is gevestigd in de Phagwara in de Indiase staat Punjab. Het is de grootste particuliere universiteit in het land en heeft eerder eredoctoraten overhandigd aan onder meer de presidenten van Mauritius en Afghanistan, de Dalai Lama, de premiers van Dominica en Lesotho alsook voormalige vicepresident en president van India. LPU is tevens de eerste particuliere universiteit die het voorrecht had om het 106e Indian Science Congress te organiseren. Ook is het de eerste particuliere universiteit die een inauguratie mocht huisvesten, namelijk die van premier Shri Narendra Modi.

De bewindsman mocht na zijn lezing ook titels overhandigen en onderscheidingen doen aan promovendi, gouden medaillewinnaars, academici en LPU-studenten.

De VP  werd betiteld als een groot voorstander van natievorming, patriottisme, cultureel behoud en culturele diversiteit. Verder als iemand die de nadruk legt op het belang van de rol van cultuur voor ontwikkeling, waardering voor elkaars erfgoed en het stimuleren van het bereiken van gemeenschappelijke doelen door actieve en collectieve participatie van individuen. De vicepresident had als boodschap aan de studentengemeenschap over de hele wereld: “Sta op, ontwaak en stop niet totdat het doel is bereikt.” Zijn lezing vond plaats in de prestigieuze koninklijke lounge op de universiteitscampus in New Delhi.Vicepresident Adhin vertrok vanuit Israël naar India. In Israël werd hij met zijn delegatie ingelicht over het agrarisch industriepark welke de Surinaamse overheid voornemens is op te zetten in Wanica en Saramacca. Na terugkomst in Suriname vertrekt de vicepresident naar de New York waar hij namens president Desiré Bouterse, de 74ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zal toespreken, op 26 september 2019.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment