Vicevoorzitter Bouva ontvangt diabetesboekjes

Source / Image: De Boodschap

De vicevoorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Melvin Bouva, heeft een informatieboek over diabetes ontvangen. Het exemplaar is op woensdag 14 november 2018 overhandigd door de voorzitter van de commissie diabetes van de Lions Club Paramaribo South, Winston Makhanlal. Ook de overige leden van het college zullen een exemplaar van dit boekje ontvangen.

Gedurende de maand november wordt door de Lions aandacht besteed aan diabetes, in de vorm van bewustwordingsactiviteiten. Jaarlijks wordt op de 14e dag van eerdergenoemde maand Wereld diabetes dag herdacht. In verband met de bewustwording over diabetes is in 2017 een lesbrief uitgegeven en aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid. Gebleken is dat de leeftijdsgrens voor suikerziekte steeds verder omlaag gaat. Dit is vaak een gevolg van een ongezonde leefstijl en het weinig in beweging zijn.

De informatieboekjes zijn een prikkel om de discussie over diabetes in het parlement op te voeren, zegt de vicevoorzitter, die immers blij is met dit initiatief van de serviceclub. Verder heeft hij aangegeven, dat de DNA een gezonde leefstijl promoot en in dat kader ook intern activiteiten heeft georganiseerd. Tijdens de begrotingsbehandeling zal opnieuw worden gehamerd op preventie van ziekten. Het is belangrijk om vooral risicogroepen te bereiken en te voorzien van de nodige informatie. Het voorkomen van ziekten kost de staat ook minder geld. Vermeld DNA.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment