Volksgezondheid positief over deelname WISH 2018

Source / Image by: De Boodschap | Thursday 15 November, 2018

Een delegatie van het ministerie van Volksgezondheid heeft deelgenomen aan The World Innovation Summit for Health (WISH) 2018 in Qatar. Deze conferentie werd gehouden op 13 en 14 november in het Qatar National Convention Centre in Doha. Volgens minister Antoine Elias van Volksgezondheid is Qatar heel ver wat volksgezondheid betreft.

De delegatie, die onder leiding stond van de minister, heeft kunnen ervaren dat de technologie steeds meer zijn intrede doet in de gezondheidssector. Volgens de minister moet Suriname als ontwikkelingsland op middellange termijn ook richting ‘hightech’ gaan binnen de gezondheidssector.

Jason van Genderen, vertegenwoordiger van het ministerie en lid van de delegatie, heeft deelgenomen aan de verschillende paneldiscussies tijdens deze tweedaagse conferentie. Hij geeft aan dat diverse problemen binnen de Surinaamse gezondheidzorg op de paneldiscussies besproken zijn en er zijn contacten gelegd die kunnen helpen de problemen binnen onze gezondheidszorg op te lossen.

WISH wordt elk jaar gehouden en heeft als doel problemen binnen de gezondheidszorg wereldwijd te bespreken en gezamenlijk naar oplossingen te zoeken. Suriname maakt ook deel uit van de wereldwijde gezondheidszorg.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment