Voorbereidingen herstel aanmeer steiger Albina – Sint Laurant in volle gang

Source/ Image by: De Boodschap | Tuesday 01 Januari 2019

De aanmeer steiger Saint-Laurent-du-Maroni die reeds enkele dagen gesloten is voor vrachtverkeer met een gewicht van meer dan 3.500 kg (3.5 ton), zal de komende week hersteld worden.

Dat zegt Aisa Tjon-Akon aankomend manager infrastructure (NV Hanven Beheer Suriname). Dit nadat er de afgelopen dagen gesprekken zijn gevoerd tussen NV Haven Beheer Suriname, de coördinator samenwerking Suriname- Frans Guyana de heer Ford, de aanemer de heer Abhelak en de Fransen. Er werd schade aangericht aan de steiger door de motorboot La Gabrielle, die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt.

Er zijn de afgelopen week ook gesprekken geweest met de bootsman. Bij deze gesprekken zijn er voorstellen gedaan en zijn er oplossingsmodellen voorgelegd voor de aanpak van de aanmeer steiger. Gelet op de informatie is komen vast te staan dat de roosters op het dek van de aanmeersteiger vervangen moeten worden en zal er ook een (boot) fender geplaatst worden op de aanmeersteiger. Dit ter voorkoming van schade in de toekomst.

In het verlengde daarvan is gelijk mee genomen dat de verlichting ook aangepakt wordt. Op 3 januari vindt het follow up gesprek plaats, waarna er dan een aanvang gemaakt zal worden met de herstelwerkzaamheden.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment