Voorlichter Coats: Blusvoertuig niet gefinancierd uit de India creditline

Source / Image by: De Boodschap | Wednesday 21 November, 2018

Ulrich Coats, hoofvoorlichter van het Korps Brandweer Suriname (KBS) meldt dat de berichtgeving betreffende een brandweerauto, niet helemaal op waarheid berust.

Volgens de brandweervoorlichter is het blusvoertuig, dat sedert zaterdag 17 november 2018 op de brandweerpost te Apoera is gestationeerd, niet zoals aangegeven in de media door een creditline met India verkregen, maar uit de staatsbegroting in Nederland is aangeschaft.

De brandweervoorlichter geeft vervolgens aan dat het goed gebruikte moderne blusvoertuig van het merk “MAN” uitgevoerd in 4-wheel aandrijving deel uitmaakt van een bezending van 8 (acht) blusvoertuigen die vanaf eind 2017 vanuit Nederland naar Suriname werden verscheept. “Dit voertuig werd als laatste, aan het begin van het jaar 2018 ingeklaard. Vanwege de afstand over de weg is gekozen om dit voertuig vanuit Nieuw Nickerie naar Apoera via een ponton te transporteren” aldus de KBS-voorlichter. De korpsleiding feliciteerde de lokale gemeenschap van het gebied met de brandweerauto die als versterking van de risicodekking in de omgeving zal dienen.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment