Voorlopig 14 BvB’s voor aanvragen e-ID

Van de 42 Bureau’s voor Burgerzaken landelijk zijn 14 volledig aangesloten op het e-ID systeem. ID-plichtige burgers kunnen alvast terecht bij deze BvB’s vanaf 18 maart 2019 voor het maken van hun e-ID kaart. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en wel het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) doet er alles aan om de BvB’s die nog niet voorzien zijn van het e-ID systeem binnen afzienbare tijd daarover te doen beschikken, zegt Valerie Finsy, hoofd van de afdeling Identiteit van CBB.

Het gaat hierbij om de BvB’s Flora, Combé, Kwatta, Lelydorp, La Vigilantia, Meerzorg, Groningen, Nw. Nickerie, Henar, Corantijn, Friendship, Albina, Brokopono Centrum en Atjoni. De ID-plichtige burgers van de overige BvB’s worden middels een afgebakende lijst verwezen naar één van de 14 BvB’s.

De zaterdaagse dienstverlening bij de BvB’s Flora, Combé, Centrum en Pad van Wanica houdt in dat burgers van alle districten terecht kunnen op deze BvB’s voor diensten z.a. uittreksels, nationaliteitsverklaringen, paspoortaanvragen, enz. Aangezien slechts twee (2) van de vier (4) BvB’s die op de zaterdag open zijn van een ID-booth zijn voorzien, zal er voorlopig geen  aanmaak van e-ID kaarten op de zaterdag plaatsvinden.

De launch van de e-ID en de opening van de Print House hebben op vrijdag 15 maart plaatsgevonden op het Centraal Bureau voor Burgerzaken. Vicepresident Michael Ashwin Adhin en minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken mochten als eerst over hun e-ID beschikken tijdens deze plechtigheid.  Ook de oudste en jongste ID-gerechtigde burgers van Paramaribo hebben hun identiteitskaart in ontvangst genomen. Het gaat om Ferdinand Richenel Alexander (103 jr.) en Mercedes Tjon Soe Tsoi (16 jr.).

Klik hier voor het overzicht van de afbakening van de BvB’s i.v.m. de aanmaak van de e-ID

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment