Vriend voor oplichting, verduistering en diefstal ingesloten

Source/ Image by: KPS | Tuesday 15 Januari 2019

De verdachte Jonathan K. die zich in de samenleving voordoet als Justin Tjon is op vrijdag 4 januari aangehouden door de recherche van Regio Oost voor oplichting, verduistering en diefstal. Een benadeelde deed aangifte contra Jonathan. De benadeelde is een vriendin geweest van de Jonathan.

Zij deed aangifte tegen hem nadat bleek dat hij haar auto, zonder haar toestemming, had verkocht aan een autohandelaar. Tijdens het onderzoek zijn andere strafbare feiten aan het licht gekomen die gepleegd zijn door Jonathan tegen de familie van zijn gewezen vriendin.
Zo heeft de verdachte Jonathan, onder een valse naam, gouden sieraden en een laptop van een familielid van zijn vriendin in ontvangst genomen en doorverkocht. Het familielid kwam naderhand achter hetgeen was gebeurd en deed aangifte tegen hem. Ook heeft hij geld gelicht van de rekening van de grootmoeder van zijn ex-vriendin via de pinautomaat. Jonathan had toegang tot de rekening van de grootmoeder doordat aan hem het wachtwoord en de pinkaart was gegeven.

Het voertuig van zijn ex-vriendin en de laptop zijn achterhaald en in beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het voertuig afgestaan aan de rechtmatige eigenaar in deze de ex-vriendin.

Het vermoeden bestaat dat Jonathan meerdere personen heeft opgelicht. De recherche van regio oost roept een ieder op die door deze verdachte is opgelicht om te gaan naar het politie bureau te Richelieu voor het doen van aangifte. Dat bureau is te bereiken op de telefoonnummers 0357030 en 0357040.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment