Workshop Recht op vrije meningsuiting voor Jeugdigen “Opa Doeli”

Source / Image by: De Boodschap | Wednesday 21 November, 2018

De Dienst Justitiële Kinderbescherming (JKB) van het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) heeft in samenwerking met The United Nations International Children’s Emergency Fund (Unicef) een workshop georganiseerd voor jeugdigen die in voorarrest zitten, in het jeugddoorgangscentrum “Opa Doeli”. Deze workshop   vond plaats op dinsdag 20 november, in verband met de Internationale Dag van de Rechten van het Kind die jaarlijks op 20 november wordt herdacht. Op deze dag zijn er allerlei activiteiten om ons eraan te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben.

De dienst JKB en Unicef hebben samen dit project gefinancierd en SMART (Suriname – Training & Consultancy) aangetrokken om aan deze groep jeugdigen de training te verzorgen. De trainers waren Mirella Harjoprajitno, Shantusha Jairam en Saskia Trienen, bijgestaan door de maatschappelijke werkster van “Opa Doeli” en de Justitiële Kinderbescherming. De groep jeugdigen bestond uit 36 jongens in de leeftijdsklasse 13 tot 18 jaar. De jongeren hebben in groepen kunnen aangeven welke rechten ze hebben en verder uitgelegd waarom de plichten ook erbij horen. Verder is aan de orde gekomen: geweld, agressie en agressief gedrag, soorten agressie, omgaan met agressie en grip op agressie.

Aan het einde kregen de jongeren een opdracht met als thema “Meningen en Agressie”, waarbij zij op de juiste manier een mening moesten vormen en uiten, alsook een letter van hun naam positief benoemen. Ondanks de grootte van de groep hadden de trainers alle aandacht van de jeugdigen. Het hoofd van JKB Marsha van Halen gaf aan dat dezelfde workshop, in verband met de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, gehouden zal worden op 30 november 2018,  in het Jeugd Opvoedingsgesticht (JOG) in de Penitentiaire Inrichting Santo Boma, eveneens in samenwerking met Unicef.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment